Välkommen till Öckeröarna

Hjärtligt välkommen till vår Rotaryklubb!

Vill du nätverka och vidga dina vyer varje vecka med ett intresant föredrag? Då är du hjärtligt välkommen att deltaga på våra fredagsmöten. 

Varje fredag träffas vi kl 07:00 - 08:00 i Missionskyrkans lokaler för att lyssna på ett föredrag, socialiserar och äta god frukost. 

Eftersom vi tillämpar hybridmöten träffas vi även digitalt (Zoom) för de som inte har möjligthet att komma fysiskt. 

Hjärtligt välkomna! 

Föredrag

  • Fredag 2/6 -  Ocean Crusaders med Annika Thomson
  • Fredag 9/6- Min Sverige upplevelse med Kotono
  • Fredag 16/6- Sommaravslut

Föreläsning 2/6  Ocean Crusaders med Annika Thomson

Vår planet är blå sägs det ibland, och med mer än 70 procent av jordens yta täckt av hav, så kan det vara ett passande epitet. Vatten och hav är livsnödvändiga, och med ett så starkt beroende, så skulle man kunna tro att vi värdesätter våra hav och ser till att hålla de rena. Men så är det tyvärr inte alltid. I stället har föroreningar, överutnyttjanden, fysiska förändringar av livsmiljöer i vatten och klimatförändringar försämrat kvaliteten och tillgången på vatten.

Som tur är så finns det organisationer som kämpar för att hålla våra hav rena, och Ocean Crusaders är sådant bolag. Bolaget bildades i Australien 2010 av Ian Thomsson. Och det var efter att Ian satte ett världsrekord i segling som han såg till att använda sin uppmärksamhet för att belysa att vi behövde ta hand om våra hav bättre och att han var trött på att se så många döda sköldpaddor.

2018 så startade de den svenska organisationen som leds av Annika Thomson. De är en ideell organisation som jobbar på flera fronter genom att utbilda, påverka, engagera och städar stränder. På fredag så får vi lyssna till Annika Thomson som berättar mer om deras intressanta och viktiga bolag.