Välkommen till Öckeröarna

Hjärtligt välkommen till vår Rotaryklubb!

Vill du nätverka och vidga dina vyer varje vecka med ett intresant föredrag? Då är du hjärtligt välkommen att deltaga på våra fredagsmöten. 

Varje fredag träffas vi kl 07:00 - 08:00 i Missionskyrkans lokaler för att lyssna på ett föredrag, socialiserar och äta god frukost. 

Eftersom vi tillämpar hybridmöten träffas vi även digitalt (Zoom) för de som inte har möjligthet att komma fysiskt. 

Hjärtligt välkomna! 

Föredrag

  • Fredag 9/6- Mitt år i Sverige med Kotono Yokota
  • Fredag 16/6- Sommaravslut

Föreläsning 9/6  Mitt år i Sverige med Kotono Yokota 

Har du någon gång vistats i ett land och reflekterat över hur annorlunda allt ter sig. En stor del av resandet är att upptäcka och bredda sin referensram. En skön sådan reflektion kom från en ung taxichaufför på Bali, som frågade vad solguden hette som vi dyrkade. Han hade sett att turister från Västvärlden ofta blundade och tittade vördnadsfullt mot solen när han hämtade upp de från flygplatsen. Hans tolkning av denna gest var att vi höll på att tillbedja någon av våra gudar, och inte att det var en handling som uppstår när vi äntligen får se solen och känna värmen efter många kalla och gråa månader. 

På fredag så blir det väldigt intressant när Kotono kommer att dela med sig av sina reflektioner och upplevelser av sitt år i Sverige. Och detta på svenska, som hon har lärt sig på ett år! Japan är ett väldigt fascinerande och vackert land, och det skall bli väldigt intressant att förstå mer kring hur Kotono har upplevt de kulturella skillnaderna.