Säkra och hållbara produkter från Danish Crown

fredag 22 september 2023 07:00-08:00, Hönö Missionskyrka, Östra Hamnen 1, Lilla Salongen, 47542 Hönö, Sverige
Talare:

Fredrik Andersson

Enligt världsnaturfonden är griskött det köttslag som vi äter mest av i Sverige.  Och under jul säljs runt 5500 ton skinka, och varje år äter vi i Sverige drygt 30 kilo griskött per person. Mycket av vårt matarv bygger faktiskt på griskött. Och grisen har sin givna plats både på det traditionella julbordet och på grillen. När det gäller klimatpåverkan, så har griskött lägre klimatpåverkan än nötkött och lamm, men högre än kyckling. Vad grisarna äter och hur de lever spelar stor roll för hur hållbart köttet är.  

På fredag så kommer Fredrik Andersson ge oss en inblick i hur Danish crown jobbar med att leverera produkter som återspeglar sig vad kunderna vill. Samtidigt som de utforska nya möjlighet att vara globala ledare i hållbar köttproduktion.